In the beginning

La Cocotte bouwt aan de toekomst, al 50 jaar lang!

In 1974 openden Gerrit en Neeltje Bergwerff de deuren van La Cocotte op de Binnenban in Hoogvliet. Samen met zoon Aldert en schoondochter Wineke timmerden zij in de jaren die volgden letterlijk en figuurlijk aan de weg. La Cocotte begon met 64m2 als petit restaurant met de keuken in de kelder. Iedere dag kwam winkelend publiek van Hoogvliet langs voor een kop koffie met taart, lunch, diner of een biertje aan de bar.

In de jaren 80 bouwde familie Bergwerff maar liefst 180m2 aan. De keuken kreeg een upgrade naar de begane grond, er werd een ijssalon/pizzeria bijgebouwd en het restaurant werd vergroot. Dit was niet de enige en laatste verbouwing.

In the middle of

the industry

Na 25 jaar was La Cocotte maar liefst vertienvoudigd aan oppervlakte tot ruim 600m2! Toch besloten Aldert en Wineke om het roer om te gooien en een nieuw pand te bouwen op bedrijventerrein de Gadering. In eerste instantie was het de bedoeling om alleen de catering hier voort te zetten. Maar het ondernemers- (en bouw)bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er werden vergaderzalen, een restaurant en afhaalwinkel aan de bouwtekeningen toegevoegd.

Laatste aanbouw met

De derde generatie

Inmiddels zijn alle kinderen van Aldert en Wineke werkzaam bij La Cocotte en hebben zij drie jaar geleden de deuren geopend van de Kas; een glazen (event)locatie dat het buitengevoel combineert met het comfort van binnen.